Brezplačna delavnica: KULINARIČNA DEDIŠČINA IN SODOBNA USTVARJALNOST
VABILO na brezplačno delavnico: KULINARIČNA DEDIŠČINA IN SODOBNA USTVARJALNOST pogoja turistične razpoznavnosti lokalnega in regionalnega okolja
Kulinarika in gastronomija postajata tudi v Sloveniji pomembni področji turističnega prizadevanja in priložnost za spoznavanje lokalnih ter regionalnih okolij. Vendar pri tem prizadevanju moramo upoštevati številna vodila, ki so danes postala tudi del svetovnega prizadevanja in načrtovanja na tem področju. Zadnja leta se uspešno razvijajo kolektivne blagovne znamke tudi na področju gastronomije in pomembno sooblikujejo razvojna prizadevanja v lokalnih in regionalnih okoljih, predvsem pa omogočajo zaslužek tudi mladim, ki imajo veliko možnosti v svojih okoljih. Za vse to je potrebna trdna zasnova in predvsem njeno uresničevanje. Kajti prav vsa okolja in regije v Sloveniji so lahko gastronomsko zanimiva.
Kdaj in kje: v četrtek, 1. december 2022, od 15.30 do 19.00, Zavod za kulturo in turizem Kostel
Komu je namenjena: podjetjem, podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz JV Slovenije
Prijava: prijave so obvezne, sprejemamo jih do torka, 29. novembra 2022, na POVEZAVI.
Vsebina:
- 15.30 – 16.00: prihod udeležencev, registracija in kava
- 16.00: delavnica
- 18.00 pogostitev in pokušina lokalnih kulinaričnih dobrot
VSEBINA DELAVNICE
- kulinarika in gastronomija – področji turističnega prizadevanja,
- prehrana 4 letnih časov,
- pravilno razumevanje prehranske dediščine,
- vzpostavljanje dobavnih verig,
- trajnostna in sonaravna pravila,
- kolektivna blagovna znamka, …
Delavnico bo vodil: dr. JANEZ BOGATAJ, slovenski etnolog
Poleg zgodovine in metodike etnologije so osrednje teme, ki se jim posveča, kulturna dediščina v sodobnosti, posebej obravnave prehranske kulture, rokodelstva, turizma, šeg in navad, praznikov, promocijskih in protokolarnih daril ter bontona. Pri tem je plodovito povezal temeljne raziskave z uporabno naravnanimi premisleki, kako dediščino opredeliti, obravnavati, ohranjati, predstavljati in z njo ravnati v vsakdanjem in prazničnem življenju, kako jo uporabiti kot vir in priložnost v gospodarstvu (posebej npr. v turizmu) in družbenem življenju (npr. različne prireditve, praznovanja) ter kot pomemben element identitete (od poklicne do lokalne in državne).
VEČ O PREDAVATELJU: https://www.slovenska-biografija.si/oseba/sbi1019620/
Več informacij: Danijela Vukojević, 041 759 762 ali danijela.vukojevic@rc-kocevjeribnica.si
Za SPOT Svetovanje Jugovzhodna Slovenija dogodek koordinira Razvojni center Kočevje Ribnica.
You may also like
-
BIZI NOO – nepovratna sredstva in ugodna posojila
23 maj, 2023 -
Brezplačna delavnica: PRODAJA PREKO SPLETA
14 marec, 2023